Na 40 jaar kent de Kerstcorrida een rijke geschiedenis in Deerlijk. We kenden al heel wat uitdagingen: sneeuw, regen, een coronajaar… Maar vooral ook enorm veel topedities. We blikken met trots terug op de hoogtepunten doorheen 40 jaar Kerstcorrida.

 

2023

Feestweekend ter ere van 40 jaar Kerstcorrida. 

Ter ere van deze speciale verjaardag, onderging de Kerstcorrida ook een volledig rebranding.

 

2022

Gezien de Covid-situatie het in december 2021 niet toeliet om een Kerstcorrida te organiseren, vonden er in 2022 2 corrida’s plaats: de Paascorrida op 18 april en de Kerstcorrida op 18 december.

 

2021

Corona zorgt ervoor dat er een aangepaste Kerstcorrida plaatsvindt met tijdssloten, op de afstanden 5 en 10 km.

 

2020

Door de Covid-restricties wordt er een alternatieve wedstrijd georganiseerd: de Kerstcoronida. Hiervoor bepijlden we Deerlijk met 4 alternatieve loop- of wandelparcours, die op eigen initiatief en op eigen tempo kon afgelegd worden. Heel wat sportievelingen lieten ons weten dat ze daar echt van genoten hadden

 

2019

Alain Himpe wordt de nieuwe voorzitter van het Kerstcorrida Comité en neemt de fakkel over van Tom Valcke.

 

2013

Minister Hilde Crevits is de eerste minister ooit die deelneemt aan de Kerstcorrida. Kris Peeters loopt eveneens de wedstrijd uit. Dit jaar wordt ook het logo vernieuwd, we tekenen intussen 30 jaar Kerstcorrida

 

2009

De 26ste Kerstcorrida wordt door sneeuw en ijs noodgedwongen afgelast. 

Enkele Deerlijkse enthousiastelingen besloten op eigen doorzettingsvermogen toch te lopen. 
Deerlijknaar Mathieu Lecluyse deelt graag zijn “wedstrijdverslag” :)…

“Na het startschot vertrokken we in groep, aan een onderhoudend tempo. Al na 1 km was het duidelijk dat een deel van de groep te licht werd bevonden of toch met compleet andere intenties de wedstrijd hadden aangevat… De verenigingskraampjes die toch van de partij waren, kregen zowaar lopers over de vloer. 
De sneeuw belette ons niet er toch een wedstrijd van te maken. 
De hazen voerden het tempo aan, de echte kanonnen vertrokken op 1 km voor de finish met 5. Onderweg werden er 2 gelost, we kregen een eindsprint met 3. 
Ik zie de winnaar nog steeds over de meet vliegen…
De eer was weggelegd voor een ‘man van het dorp’. Een man die Deerlijk ademt, maar intussen toch zijn domicilie verzette. 
Dames en Heren… Uw applaus voor onze Koperen Kogel, De Rosse Runner, De Vuurrode Vlieger… Brecht Goerlandt!
Een huzarenstukje die hij tot op vandaag niet meer herhaalde.”

 

1983

De eerste Kerstcorrida wordt georganiseerd in Deerlijk