Wat is de Kerstcorrida?

De Kerstcorrida is een echt begrip in Deerlijk en omstreken.
Elk jaar organiseert het Comité Kerstcorrida in samenwerking met de gemeente Deerlijk en diverse verenigingen een loopwedstrijd in hartje Deerlijk. De opbrengst van deze loopwedstrijd gaat integraal naar de scholen voor Buitengewoon Lager Onderwijs De KIM en De SAM, eveneens in Deerlijk en dagelijks onderwijs biedend aan 330 leerlingen tussen 3 en 13 jaar. Er worden deze dag wedstrijden gelopen in leeftijdscategorieën voor kinderen en de afstanden 5,10 en 15km voor alle leeftijden.

Wie kan deelnemen?

Iedereen is welkom op de Kerstcorrida: zowel lopers als niet-lopers, van jong tot oud. Uiteraard gaan er verschillende wedstrijden door met een gezond sportief karakter, maar ook naast het parcours is er vanalles te beleven. Onze lokale verenigingen en handelaars zetten hun beste beentje voor en verwennen de supporters met talloze eet- en drankstandjes.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Elk jaar maakt Comité Kerstcorrida de totale opbrengst bekend aan de scholen, die op hun beurt een aanvraag indienen tot aankoop bij het Comité. 

Zo hebben we in het verleden reeds geïnvesteerd in nieuwe fietsen, de aanleg van een minivoetbalveld in kunstgras, een minibus…

Met de opbrengst van deze editie wordt gedacht in de richting van vaste speeltuigen op de speelplaatsen.